Sådan kommer du i gang med egen virksomhed

Stift det rigtige selskab, når du starter en virksomhed
x753

Det er nemmere end nogensinde at starte en virksomhed i Danmark. Selvstændige og entreprenører har relativt gode vilkår, og det berømte sikkerhedsnet gør, at man ikke behøver at skabe overskud fra dag 1.

Få hjælp til at stifte dit selskab

Det er dog vigtigt, at du har styr på det juridiske, inden du starter din egen virksomhed. Så er du sikret at komme godt fra start, og du kan nemmere håndtere virksomheden, efterhånden som den udvikler sig. Har du ikke det juridiske på plads, kan du nemlig både få problemer med at skabe overskud og komme i store problemer, hvis virksomheden går konkurs. Derfor er det for eksempel vigtigt, at du vælger den rigtige type selskab, når du registrerer din virksomhed.

Det er også vigtigt, at du allierer dig med en advokat i denne proces. Advokaten sikrer, at alt det juridiske er på plads fra starten, så du ikke kommer i klemme senere. En advokat kan også registrere selskabet for dig ved Erhvervsstyrelsen.

IVS giver gode muligheder

De mest oplagte selskabstyper for nystartede virksomheder er IVS eller ApS. IVS står for iværksætterselskab, mens ApS står for anpartsselskab. For en helt nystartet virksomhed er det som regel smartest at registrere sig som et IVS. Det kræver nemlig ikke en bestemt startkapital, og du hæfter ikke for mere, end du har indskudt. Du skal dog opspare 25 % af virksomhedens overskud, indtil selskabet har en egenkapital på 50.000.

Fordelen ved et IVS er, at det er nemt at oprette, meget billigt og særligt tilpasset til nye virksomheders behov. Et IVS er dermed et godt springbræt til andre selskabstyper.

Omdannelse af selskabet

Når du har opnået en selskabskapital på 50.000, kan det nemlig være en fordel at omdanne selskabet til et ApS. Det giver gode muligheder for at tiltrække nye investorer, og mange samarbejdspartnere har mere tiltro til denne type selskab, fordi det har en større finansiel sikkerhed. Samtidig hæfter du stadig kun for dit indskud, ligesom ved et IVS. Derfor kan det også være fornuftigt at stifte et anpartsselskab fra starten, hvis du har penge nok til indskuddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *