Derfor skal i have en bestyrelse

x753

I Danmarks stiftes der årligt tusinder af nye virksomheder, og mens man hører om en del solstrålehistorier i pressen og millionoverskud og masser af succes, så er der endnu flere der lukket ned inden der er gået et år. Der er også mange, der oplever stor succes i et år eller to, inden dårlige beslutninger og investeringer er skyld i at virksomheden enten taber penge eller i værste fald må dreje nøglen om.

En bestyrelse kan hjælpe med de svære valg

Der er rigtig mange, der er uhyre dygtige til det de laver, eller har mange gode ideer, men ikke nødvendigvis er gode til at drive en forretning på det strategiske plan. Der er mange virksomhedsejere der træffer beslutninger, som de ikke nødvendigvis har kompetencerne til at træffe fordi de er ejere.

Når en virksomhed har en vis størrelse kan det derfor være en rigtig god ide at overveje en bestyrelse eller i det mindste en form for advisory board, der kan være med til at træffe store beslutning.

Det kan være grænseoverskridende for mange virksomhedsejere, da men overgiver en del af sin suværenitet til andre mennesker, og netop derfor er det vigtigt at man har sammensat den helt rigtige bestyrelse. Det kan være fristende at få fat i nogen som man kender godt i forvejen eller måske endda familiemedlemmer, dette er dog sjældent den bedste ide, da det ikke altid er herfra man får de bedste sandheder.

Hyr en professionel bestyrelse

Selvom der er en udgift forbundet med det, kan det være en rigtig god ide at hyre en professionel bestyrelse, hvis der er økonomi til det. På den måde er man nemlig yderelige sikker på, at man får fat i kompetente personer.

En bestyrelse skal ses som sparringspartnere, der kan være med til at løfte virksomheden til et højere niveau, og ikke nogen der skal sætte en stopper for visionerne.  Her kan du læse lidt om, hvorfor det er vigtigt at have en bestyrelse der kan udfordre dig som ejer af en virksomhed,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *