Håndværksfaget er presset på arbejdskraft, hvilket skaber lange ventetider

x753

Når man står midt i byggerod og ens renovationsprojekt igen har overskredet sin deadline, så er det meget let som kunde at blive sur på sin håndværker, men sagen er den, at de i langt de fleste tilfælde ikke selv er herrer over situationen. Så når man ikke kan få en vvs´er ud før en gang i næste uge, så er det ikke dovenskab eller dårlig planlægning der ligger til årsag, men det er simpelthen mangel på arbejdskraft. På trods af risikoen for lange ventetider vil du fx kunne få fat i din lokale anlægsgartner i Roskilde her.

For få vælger erhvervsuddannelser

Der er flere unge end nogensinde som vælger at videreuddanne sig efter at have afsluttet en ungdomsuddannelse. Dette er en meget positiv udvikling, men på trods af dette er der stadig for få unge som vælger at tage en erhvervsfaglig uddannelse. Når de unge er så vilde med universiteterne fremfor erhvervsuddannelserne, så bliver der naturligvis ikke uddannet nok murer, tømrer, anlægsgartnere osv. til at varetage alle opgaver i hele Danmark.

Stor efterspørgsel

Denne mangel på erhvervsuddannede kommer heller ikke på det mest belejlige tidspunkt, da der er en stor efterspørgsel på håndværkerhjælp i Danmark. Færre danskere vokser op med praktiske evner hvilket gør behovet for håndværkerne større end nogensinde før. Men når udbuddet ikke matcher efterspørgslen resulterer det i lange ventetider og alt for travle håndværkere.

Ingen lønstigninger

På trods af den høje efterspørgsel bliver det ikke mere eftertragtet at blive håndværker, da lønningerne ikke ændres på trods af den store mængde arbejde. Der var et lignende problem lige før finanskrisen i år 2007. Dengang betød den store efterspørgsel og det lave udbud, at der gik inflation i eksempelvis byggematerialer. Før finanskrisen var der en lignende situation i slutningen af 80´erne, dengang steg håndværkerlønningerne, men det var altså ikke tilfældet i år 2007 og det tyder heller ikke på, at de stiger nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *