Der er ingen tvivl om at det at bygge et hus fra bunden både kan være en helt fantastisk, men også til tider meget stressende oplevelse. Der er mange praktiske og logistiske ting, der skal holdes styr på og gøres hele tiden. Ved opførelsen af nye huse, er der endnu mere at være opmærksom på end før i tiden, som for eksempel en såkaldt energiramme.
Energirammen skal implementeres for at vise at huset lever op til de nødvendige energikrav, der er til nye huse og for at få byggetilladelse. Energirammen beregner nemlig den energi, der skal bruges på at varme huset op i et år og kan hjælpe dig med at få et godt energimærke udstedt til huset.
Det miljørigtige valg
Udover at en energiramme er lovpligtigt, når man skal bygge et hus fra bunden, er det også en god måde at holde styr på, hvor meget Co2 der bliver udledt fra huset, og hvor godt huset er. Det kan være svært at leve op til kravene, da det kun kan opfyldes ved fuld eller delvis varme med alternativ energi.
For at huset kan få et energimærke, skal energirammen sendes af sted til en energikonsulent, som på baggrund af data fra den tilsendte energiramme udarbejder det rette energimærke. Et godt isoleret hus har nemmere ved at få et energimærke end et dårligt isoleret hus, selv ved brug af alternativ energi. Uanset hvilken metode man vælger, er det selvfølgelig altid klogt at få isoleret sit hus på en ordentlig måde, så husets varme (og dermed også dine egne penge) ikke slipper ud lige med det samme.
Få indblik i husets Co2-udledning
En energiramme giver et rigtig godt og informativ indblik i husets potentielle Co2-udledning allerede fra starten. På denne måde kan man bestemme om huset skal være drevet af alternativ energi allerede før man er begyndt at bygge. Flere og flere gør sig brug af bæredygtige former for alternativ energi til deres huse, som for eksempel varmepumper, solceller, solfangere eller vindmøller. Ved at gøre sig brug af grøn og bæredygtig energi sparer man ikke blot penge på el- og varmeregningerne, men man sparer også klimaet, da grøn energi udleder nærmest ingen Co2-gasser i forhold til traditionelle fossile brændstoffer som kul og olie. Så slipper du for den dårlige samvittighed og kan sove trygt om natten vidende om, at du har taget skridtet mod en grønnere fremtid.