Tøjbutikker hitter online

webshops dr.adams
x753

Tøj, sko og smykker er fortsat de mest købte varer på internettet, antallet på ordre, på disse varer stiger fortsat. I 2015 stor andelen af tøj, sko og smykker for 19% af den samlede danske nethandel. Ligeefter med 15% ligger film, musik, bøger, spil og legetøj. Tallene for 2016 er endnu ikke talt op, men analytikere forudser at stigningen af tøj, sko og smykker fortsat stiger, især med omsætningstallene fra årets Black Friday. Meget tyder på at Black friday for alvor er blevet en handelsdag for danskerne. Ifølge en markedsanalyse fra analysefirmaet Wilke, svarer hele 98% af de adspurgte at de kender til Black Friday.

Kategorien Tøj, sko og smykker stod i 2014 for 18% af alle e-handelskøb, og er altså 16% af den samlede omsætning på nettet i 2014. Den samlede omsætning i 2014 var 73,7 mia. kr., fordelt på 132 millioner handler. Tallene er fra brancheanalysen for dansk e-handel, som bygger på svar fra mere end 15.000 danske forbrugere.

God idé med fysisk og online butik

En fysisk tøjbutik som dr.Adams, som er beliggende i Odense, har ligeledes en online butik dr-adams.dk, som sælger mange af de samme vare som i butikken. På trods af at deres mest sælgende brand, Marc by Marc Jacobs udgik af deres sortiment, har shoppen ikke oplevet nedgang i salget, hvilket er meget overraskende, udtaler ejerne. Black Friday har været den bedst sælgende for butikkens historien.

Som forbruger er det vigtigt at være bevidst om hvor du handler. Mange udenlandske webshops betaler ikke den korrekte moms, og derved snyder systemet. Danske butikker har meget strengere vilkår, i form at regnskabsføring og momsindbetalinger flere gange om året, det gør at konkurrencen bliver unfair. Udover danske netbutikker ikke kan konkurrerer med udenlandske på lige vilkår, går Danmark også glip af en masse penge i statskassen. Skatteministeren er opmærksom på dette, og vil i 2017 gøre en ekstra indsats for at komme svindelen til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *