Sådan kan du, der har bøvl med maven, hjælpe dig selv i hverdagen

x753

Der er mange individer, der har døjet med maveproblemer, i hvert fald en gang i mellem, såvel som der er nogle hvor problemerne kan opstå mere frekvent. Uanset om du rammer i den ene eller den anden faldgrube, kan der i artiklen her være nogle idéer til tiltag, der kan lette det ubehag, denne slags problemer kan medføre.

Håndkøbsmedicin til de svære tilfælde

Selvom det ikke er altid, at maven laver udu, så kan det være rart at have de fornødne midler til at afhjælpe disse ved hånden, når det så endelig skulle ske. Derfor kan det måske være fordelagtigt at have det håndkøbsmedicin, der er relevant for dig og virker for dig, når maven driller. Det kan især være i forbindelse med tynd- og hård mave. For hård mave eller forstoppelse findes der f.eks. afføringsmidler som f.eks. movicol, der muligvis kan afhjælpe en forstoppet situation. Ved forstoppelse vil der ofte være en mangel på vand i tarmene eller afføringen, som gør afføringen vanskeligere at fralægge sig. Det håndterer movicol ved at tilføre væske til tarmene og dermed afføringen, så konsistens tilpasser sig bedre til standarden. Du kan købe movicol, der er et pulver med forskellige smage.

Fortsætter du med at have mavebesvær, er det en god idé at tage kontakt til din læge, så du kan høre, hvad du kan gøre.

Mælkesyrebakterier og fibre

Du kan også, hvis din mave driller dig på regulær vis, forsøge at afhjælpe din fordøjelse gennem din kost. Det kan ske ved indtagelse af specielt mælkesyrebakterier og fibre. Mælkesyrebakterier er bakterier, der naturligt lever i din fordøjelse såvel som andre steder på menneskekroppen, eksemplificeret ved huden. Disse bakterier er altså en del af den gode tarmflora, der har indvirkning på kvaliteten af din fordøjelse. Undersøg, hvilke fødevarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *