Brug nettet før du køber

x753

Vil du ud at investere i et nyt headset? Vil du gerne have de bedste og mest aktuelle priser på heatsets og høretelefoner? Så læs med her. I denne guide vil jeg hjælpe dig med at spare penge og forklare dig, hvad forskellen på et dyrt og et billigt headset er.

Spar penge på at købe brugt

Hvis du som prisbevidst forbruger gerne vil spare penge på dit næste køb, er det oplagt at overveje, hvorvidt du kan købe et par brugte hovedtelefoner.

Ved at tage et kig på DBA og GulogGratis kan du ganske hurtigt danne dig et overblik over, hvad prisen er på de enkelte headsets. Dertil kan du bruge sider som Trendsales og Facebook-grupper.

Ved at købe brugt kan man nemt spare op til 50% og finde headsets, der er i helt fin stand. Det eneste der er værd at være ekstra opmærksom på er, at man ikke har nogen fortrydelses- eller reklamationsret, som man har, hvis man køber i en butik.

Brug sammenligningssider

Sider såsom Pricerunner, Pricepusher og EDB-priser sammenligner alle priserne på hovedtelefoner. De fører også statistik over, hvordan prisudviklingen er. Det kan give en god indikation om, hvorvidt man eventuelt skal vente en måned eller to med at købe, hvis det specifikke headset har en tendens til at dykke i pris på forskellige tidspunkter.

Sammenligningssiderne giver dig desuden et hurtigt overblik over, hvor du kan få den bedste pris inkl. fragt. Ikke helt ligegyldigt om man betaler 2.000 eller 2.300 kroner for sine nye høretelefoner.

Hvad forskellen på dyre og billige headsets er

Når det kommer til headsets, kan det spænde lige fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. Så hvad er den egentlige forskel egentligt?

Først og fremmest er der selve bygningen af de enkelte headsets. Et headset fra Sensheiser til 700 kroner er bygget i væsentligt dårligere materialer end det til 2.000 kroner. Dertil er der forskel på lydkvaliteten – hvor dyb bassen er, hvorvidt det skratter eller om akustikken er god. Sidst men ikke mindst har flere af de dyrere headsets det, som man kalder for aktiv støjreducering.

Det vil sige, at det lukker støj ude og man kan derfor få fred og ro i et åbent kontorlandskab, i flyet eller i bilen.

Sådan sparer du penge på dit næste køb

Når du skal ud at købe dine næste høretelefoner, kan du bruge disse tre hurtige tips til at spare penge.

  • Køb brugt
    Som nævnt i første afsnit kan der være mange penge at spare ved at være villig til at købe et headset brugt.
  • Køb den næstseneste model
    Ligesom med iPhones og alt andet elektronik falder prisen på forgængeren af en model altid, når en ny model lanceres. Eksempelvis er Bose QC25 blevet billigere siden at den nye QC35 er blevet lanceret.
  • Hold øje med tilbudsaviserne
    Modtager du Power, Bilka og Elgigantens tilbudsavis, kan du holde øje med gode tilbud. Specielt op mod jul og omkring Black Friday, kan du spare mange hundrede kroner.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *