Sådan kommer du godt i gang med træning derhjemme

træning
x753

At det er sundt både for krop og sind at leve en aktiv livsstil med regelmæssig motion, er der næppe nogen, der er i tvivl om. Men om der kan blive tid til det midt i en travl hverdag med job, gøremål i hjemmet og tid til familien, er en helt anden sag. Især kan det være svært at nå i træningscentret eller til forskellige former for hold-træninger. For mange er løsningen hjemmetræning, men det kan være svært at komme godt i gang. Derfor får du her et par tips til, hvordan du kommer godt i gang med træning derhjemme.

Gør træningen til en del af rutinen

Vil man lykkes med hjemmetræning, er det første – og måske vigtigste – skridt at gøre træningen til en del af rutinen. Hvis der skal findes plads og motivation i hverdagen til træningen, vil der for de fleste være behov for at indtænke den i de daglige gøremål på lige fod med andre ting såsom vask af vasketøj, støvsugning og lignende.

Vælg eventuelt et tidspunkt på dagen, som du sætter af til træning og intet af andet. Må den måde bliver det sværere at finde på undskyldninger, såsom at opvasken kalder, eller at hækken skal klippes.

Bor du sammen med din familie, er der også mulighed for at inkorporere dem i dine daglige hjemmetræningsrutiner. Er I flere om det, er det også nemmere at finde motivationen frem, og selve træningen bliver sjovere.

Invester i de rigtige remedier

Det skal ikke nødvendigvis være dyrt at træne, og der er også mange måder, hvorpå man kan udføre en effektiv træning uden at have behov for særlig mange remedier. Men i de fleste tilfælde vil man få mere ud af træningen, og der er også mulighed for mere varierede træningssessioner, hvis man har det rigtige træningstilbehør. Du kan sagtens starte med at investere i et par håndvægte eller vægtskiver, i en træningselastik og en måtte eksempelvis. Du kan så gradvist udvide din samling af træningstilbehør, hvis du kan mærke, at du har behov for det.

Vil du gå lidt længere, kan du også vælge at investere i større træningsmaskiner i form af eksempelvis et løbebånd eller en romaskine. Sådanne maskiner er enormt effektive til cardio træning, hvor du får pulsen op – en slags træning, der ellers kan være svær at udføre effektivt hjemme på stuegulvet.

mor-datter traening

Der findes mange forskellige varianter af træningsmaskiner, og de behøver ikke nødvendigvis at være vildt dyre. Så vil du være effektiv med din træning, og har du i øvrigt plads i hjemmet, kan det være en idé at investere i eksempelvis et løbebånd. Ellers kan man jo altid løbe en tur udendørs.

Lav et yoga-program

En træningsform, der særligt inden for de seneste år er blevet rigtig populær, og som faktisk er relativt nem at udføre derhjemme, når først man har taget på den, er yoga. Yoga kræver ikke så mange remedier og har mange gavnlige effekter, og selvom øvelserne ikke får pulsen op på samme måde som en løbetur, er det faktisk en effektiv træningsform på sin egen måde.

Yoga øger fleksibiliteten, i det muskulaturen forlænges, når man udfører de forskellige øvelser. Desuden øger yoga blodgennemstrømningen, frigør spændinger i kroppen og reducerer risikoen for hovedpine og stress. Har du kontor-krop efter lange dage på arbejdet, kan yoga derfor være yderst gavnligt. Og så er det relativt nemt at udføre derhjemme.

Du kan faktisk sammensætte dit helt eget skræddersyede yogaprogram med forskellige øvelser og bevægelser, som passer nøjagtig til dine behov. Hvilke overvejelser, du kan gøre dig, når du laver programmet, og hvordan programmet kan sammensættes, kan du læse mere om på https://yogatips.dk/yogaprogram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *