Hvad koster en baby?

x753

Der findes ikke noget her i verden, der er mere skønt end at få et barn, men ser man bort investering i fast ejendom, så findes der heller ikke meget, der er lige så dyrt. At få et barn betyder nemlig ikke kun, at man kan vinke farvel til nattesøvn for en stund, og at man lever med en evig bekymring for om ens barn eller børn nu har det godt.

Når de er små, går det meget op i, om de nu får nok at spise, sover de nok, er de udviklet nok, når de skal til at kravle, kan de holde nakken selv, snakker de nu lige så godt som de andre børn i vuggestuen eller dagplejen og alle de slags små spørgsmål. Når de bliver lidt ældre er det andre spørgsmål der melder sig, bliver de mobbet i skolen, mobber de selv, er de nok blevet opdraget godt nok osv osv. Ja, at få et barn er forbundet med mange forskellige bekymringer og ting man kan ligge søvnløs over om natten, men det er samtidig forbundet med ubetinget kærlighed som man ikke kender til, før man selv prøver at blive forældre.

Økonomisk hovedpine

Det kan dog også være forbundet med en gevaldig økonomisk opvågning at få et barn. Det er nemlig forbundet med en lang række omkostninger som for nogen kommer som en stor overraskelse, hvis man ikke lige har gjort sit hjemmearbejde og tjekket op på, hvad det koster.

En tommelfingerregel siger, at det koster lidt over en million at få et barn og have det boende indtil det er 18 år, hvilket naturlig kan variere ekstremt fra familie til familie. Dette er dog på den lidt mere lange bane. Der er også forbundet en hel del direkte udgifter forbundet med at få et barn.

De fleste tænker straks på de store poster som barnevogn, tremmeseng, autostol der hurtigt kan løbe op i omkring 20.000 kroner, inden man får set sig om. Det er naturligvis muligt at købe det billigere eller brugt, hvilket kan være med til at holde udgifterne ned.

Man finder dog også hurtigt ud af, at de store udgifter sjælden er dem der gør ondt på den lange bane, pludselig lærer man også hurtigt prisen på bleer at kende, da man skal købe nye pakker oftere end man tror.

Herunder kan du se en liste over ting, du skal anskaffe dig, og havd de ca. koster, hvilket kan være med til at give dig et lille indblik i, hvad du står overfor, hvis der er børn på vej i den nærmeste fremtid.

Det skal du have til din baby

 • Barnevogn – kan koste alt mellem 3 og 13.000 kroner
 • Autostol – fra omkring 2500 kroner og på til det dobbelte
 • Tremmeseng – 500 til 5000 (madras typisk 500-1000)
 • Puslepude – omkring 300 kroner for en god (som denne)
 • Ammepude – fra 200 kroner (din ryg vil hade dig, hvis du dropper den)
 • Babydyne – 2-600
 • Sut – fra 50 kroner af en fornuftig kvalitet – men der skal flere til
 • Babytøj – fra 10 kroner til 10.000 – husk at du sikkert får en masse fra venner og veninder
 • Bleer – fås i mange afskygning men fra 50 kr pr pakke, forbrug 7-10 dagligt
 • Modermælkserstatning – for nogen et must. 7 kr pr brik 

  Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *