4 tips til at vælge det helt rigtige sofabord til stuen

marmor sofabord
x753

Når familien og vennerne skal samles i stuen, så bliver det rigtigt ofte ved sofabordet. Den lavere højde og de bløde puder er simpelthen bare med til at skabe mere intime samtaler og dybere forbindelser.
Men der findes et utal af sofaborde derude, så det kan være svært at finde den rigtige model. Her får du 4 gode råd til at vælge det rigtige, og når du er færdig her, så kan du gå på Kulturnet.dk og læse mere.

Hvor meget plads har du egentligt brug for?

Som med alle andre møbler, så er dette nok det første spørgsmål, som du bør stille dig selv.
Det kan nemlig være let at blive forelsket i en sofa eller et bord, som simpelthen bare er alt for store til rummet.
Og derfor skal du overveje, hvor meget plads, der skal til. Skal I sidde mange mennesker i sofaen og rundt om bordet? Så bør det være stort! Hvis I ikke tænker at spise ved bordet, så kan det måske være overkommeligt med en mindre model.

Komplimenter de andre møbler

Hvis du nu har en sofa, som ikke har nogle synlige ben, så vil der ikke være god mening i at vælge et sofabord, hvor man ikke kan se benene. Modsat set, så bør du ikke have et bord med høje og tynde ben, hvis din sofa også har dette.
For det, som sker her er, at det hele bliver monotont. Det kan føles som om, at alle møblerne nærmest svæve, eller at de simpelthen er blevet boltet til jorden.
Det er de selvfølgelig ikke, men indtrykket kan blive meget ensformigt. Sofabordet bør altså passe sammen med de andre møbler uden at være fuldstændig ligesom dem!

Kontrast imellem materialer er godt

Dit sofabord behøver ikke gå i et med gulvet, tæppet eller sofaen. I stedet vil det være en rigtig god idé at skabe lidt kontrast.
Har du et smukt og mørkt trægulv? Så tænk på at prøve noget lyst marmor, som du kan læse mere om her. Er der i stedet tæppe, så tænk på et møbel af træ, som er hårdere rent visuelt.
For dette er igen med at skabe en kontrast, som kan trække lidt opmærksom. Sofabordet skal ikke gå i ét med stuen, men i stedet føles som en unik del af den.

Husk på højden

Et sofabord, som er lidt for lavt eller lidt for højt går simpelthen ikke. Det kan føles akavet, og det kan virkeligt være med til at ødelægge hele stemningen i lokalet.
Derfor er det en god huskeregel, at sofabordet skal være samme højde som din sofa, dog måske et par centimeter lavere. Hvis du vælger at gå mere i enhver retning, så kan det begynde at føles meget mærkeligt. Enten skal du simpelthen for langt ned efter en kop kaffe, eller også så føles det som om, at du sidder ved et skrivebord.
Med disse tips i hånden, så har du gode chancer for at finde det helt rigtige sofabord!

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *