Lad faren overtage indkøb med en herre cykel med frontlad

x753

Danmark er et land præget af høj ligestilling. Kvinder og mænd har de samme rettigheder, og det er da også tydeligt at fordelingen af mænd og kvinder på de gymnasiale uddannelser er det samme. Der er e ligeså høje forventninger til pigerne som til drengene, og det er meget almindeligt, at drenge og piger er venner med hinanden. Dette er præcis, hvad man drømte om, da kvinderne begyndte at kæmpe for deres rettigheder. Dog er det nu så almindeligt at se kvinder på arbejdsmarkedet, at kampene har rykket sig videre. For selvom der er rimelige ligheder mellem mænd og kvinder, så er der fortsat en tydelig forskel på de to. Denne forskel ses især i hjemmet, hvor det fortsat er kvinden, der tager sig mest af det huslige, mens manden i højere grad også arbejdere mere. Det næste step i ligestillingskampen er, at dette også skal ligestilles.

Det er nu forventet, at manden i forholdet hopper på sin herre cykel og tager ned og henter børnene, mens mor sidder derhjemme og arbejder. På samme tid er det selvfølgelig også gældende, at mændene skal have ret til ligeså meget barsel som kvinderne. Herved kommer manden og kvindens roller tættere på hinanden. Dette gør, at beslutninger i familien ikke længere afhænger af kønnet, men derimod handler det om, hvad den enkelte persons kompetencer er, og hvad denne har lyst til. Derfor betyder det også, at faderen sagtens kan have en cykel med frontlad, som han bruger til dagligt at handle ind til familiens aftensmad. Hermed ikke ment, at det ikke længere er tilladt for kvinden, at gør de ting, der i en heteronormativ forbindelse opfattes som særligt kvindeligt. Det handler blot om, at det skal være muligt for begge køn at gøre det som de har lyst til.

Med en god herre cykel kan man cykle til arbejde og hente børn på vejen hjem

Den nye ligestilling har været med til at gøre familielivet mere presset, og det kan især være svært at huske det hele, når de klassiske roller er brudt. Derfor handler det også om at presse så mange aktiviteter sammen, som det er muligt. Derfor skal man helst også koordinere det sådan, at man på sin herre cykel kan tage hjem fra arbejde, men der skal også være plads og mulighed for, at man både kan handle ind og hente børn på vejen hjem. Her er det selvfølgelig en kæmpe fordel, hvis man bor inde i storbyen, hvor alt er tæt på.

Alt gøres nemmere med en cykel med frontlad

De fleste er enige om, at det er langt bedre at cykle både for helbredet og for miljøet. På samme tid giver det en dejlig fornemmelse at få lov til at bruge kroppen hver dag. Alligevel er der også nogle problematikker forbundet med at cykle. Det kan være svært at finde plads til det hele, da der ikke er nær så meget plads, alligevel kan en cykel med frontlad være løsningen på dette problem.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *