Udgifter når man vil bo for sig selv

vaskemaskine
x753

På et tidspunkt er man nødt til at forlade reden. Dette kan både ske tidligt eller sent i ens levealder, men lige meget hvad skal det ske på et tidspunkt ellers bliver det pinligt. Hvis man forsvinder fra mors vinger i en for tidlig alder, kan man nå at gøre mange ting galt. Dog vil der ofte være en grund til, at man vælger at forlade sine trygge rammer, og denne grund kan til tider være grund til at adskillelsen er for det bedre. Alligevel vil det sjældent blive bedre end hvis man havde en omsorgsfuld og opmærksom mor. Derimod kan man også blive hjemme lidt for længe. Dette kan skade dine sociale forhold, da det er socialt uacceptabelt at blive boende hos sin mor, indtil man er 30. Dette gør altså også, at man ikke udvikler nogle ansvarsfulde egenskaber, der helst skal læres allerede, når man er i starten af tyverne for, at disse sidder ordentligt fast. Dog er det ikke helt problemfrit at skulle ud og finde sit eget. Og man vil uden tvivl blive kastet ud i nogle situationer, der er fuldstændig udenfor din comfortzone. Men det kan lade sig gøre, og det har ladet sig gøre mange gange før. Så hvis du har brug for nogle gode råd, så læs mere.

Vaskemaskinen

I starten kan det være at det er rart at tage hjem til mor at vaske, men før eller siden bliver man altså nødt til at købe sig en vaskemaskine. Og det bliver måske i virkeligheden vaskemaskinen der bliver ens første store køb. Og en vaskemaskine er da ikke det værst man kan bruge sine penge på. Nå, men som alt andet kommer vaskemaskiner også i mange forskellige kvaliteter, og man kan vælge at købe den billigste eller bruge nogle penge på en lidt dyrere vaskemaskine. Her skal man bare sørge for at læse nogle vaskemaskine test inden man køber, for der kan være ret stor forskel på de forskellige vaskemaskiners kvalitet – læs mere på test-vaskemaskine.dk om det.

Uventede udgifter

Først og fremmest vil der komme en hel masse udgifter, som man tager forgivet, når man bor hos sine forældre, der forsørger og køber ind. For det først er det helt uforståeligt, hvor mange penge man skal bruge på mad. Man har altid haft det standpunkt, at man vil være kvalitetsbevidst og købe klimavenlige produkter. Drop drømmen allerede nu søde. Hvis du udregner, hvad det koster dig at spise økologiske havregryn hver morgen, og derefter tager i mente, at dette er noget af det billigste du kommer til at købe, vil du forstå at der på ingen måde bliver råd til økologiske grøntsager og frysepizzaer.
Men mad penge er nok ikke det, der kommer som den største overraskelse. Derimod de penge, der skal bruges på stanniol og affaldsposer, det er dette man altid har tage forgivet.

Alle småtingene

Der er en masse ting i et almindeligt hjem, som man simpelthen ikke giver nogen form for opmærksomhed. Et skab fyldt med plastikkasser virker som en selvfølge, men det tager i virkeligheden mange års hårdt arbejde at samle sig et fuldendt plastik skab. Også alverdens krydderier vil tage sig tid at samle ind. Der er mange krydderier, som man kun bruger til få retter, og disse er krydderier, som man bare forventer, at man har i skuffen. Derimod er det ting som målebæger og pizzaskærer. Der er altså en hel del uventede udgifter, som kan komme som et chok, når man første gang skal på alene. Det kan altså være en fordel at begynd at samle ting ind allerede i konfirmationsalderen. Da man højst sandsynligt ikke har en krone, når man endelig flytter hjemmefra, kan det være en god idé at samle alle små ting i forvejen.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *