Tip: Sådan holder du tyven ude

Alarmsystemer og overvågningskamera
x753

Vi kender vel alle til frygten for at få uventet besøg i hjemmet. At få stjålet nogle af sine personlige ejendele og ikke mindst tanken om at der har været nogen i ens hjem, kan skræmme de fleste. Hvis du kender til denne følelse, kan det være en idé at læse videre her, hvor der kommer et par fifs til, hvordan du kan holde tyven ude.

Professionelt udstyr

Hvis du har været udsat for indbrud eller har en mistanke om, at dit hjem kunne være en fristende mulighed for indbrudstyve, måske grundet placering, kan det være en god idé at overveje at investere i professionelt udstyr i form af alarmsystemer og overvågningskamera. På den måde er du sikker på, at sikkerheden er i top, og der er ligeledes gode muligheder for at genkende og dermed få tyvene dømt, hvis de alligevel skulle formå at bryde ind.

Få et kæledyr

Det lyder som en kliche at anskaffe sig en hund og bruge den som en vagthund. Men selvom du måske har hørt den før, og har svært ved at forestille dig, hvordan din lille søde labrador kan skræmme eventuelle tyve væk, virker det rent faktisk. Du skal selvfølgelig kun anskaffe dig en hund, hvis du oprigtigt er interesseret i at have en. Men pointen er, at indbrudstyven ikke ved, hvorvidt din hund er venlig eller aggressiv, så det nemmeste er nogle gange at finde et andet sted, hvorfor de fordufter, når de opdager din lille vagthund.

Ta’ dine forholdsregler

Vi har vel alle sammen hørt, at der er dage, hvor indbrudstyvene er mere aktive end andre. Som for eksempel juleaften, hvor mange familier er samlet ét sted og derfor lader hjemmet stå tomt. Det er disse dage, du skal tage dine forholdsregler. Det kan være en idé at lade noget lys stå tændt i huset, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Derudover kan det også være en fordel at lade Tv’et eller radioen stå tændt, så den ubudne gæst hurtigt fordufter igen, hvis han eller hun skulle være kommet ind. Det sender nemlig et signal om, at der højest sandsynligt er nogen hjemme, eller i så fald har husejeren tænkt sig at vende hjem inden for kort tid.

Et andet råd er, at du skal være opmærksom på, hvad du deler på de sociale medier. Det gælder for eksempel når du tager på ferie. Selvom du naturligvis gerne vil dele det med hele din skare af Facebook-venner, skal du være opmærksom på, at der er risiko for, at nogen, der ellers ikke burde læse dine opslag og se dine billeder, kan komme til det. Det betyder altså, at du informerer folk om, at du den næste uges tid er udrejst og at dit hjem derfor står tomt. Rådet lyder derfor på, at du skal være varsom med, hvad du deler på de sociale medier, eller i hvert fald sætter dig ind i, hvem der kan blive distribueret for dit indhold.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *