Hvorfor køkkenmaskiner er gode at have

køkkenmaskiner
x753

Køkkenmaskiner er det moderne køkkens svar på en arbejdshest. Maskinerne er over de sidste år blevet så kraftige og alsidige at de kan bruges til næsten alt du kan forestille dig – fra blanding af dej og fars, til blendning af gulerødder til suppe. De kommer i mange størrelser og tilbyder et væld af forskellige funktioner, så du uden tvivl kan bruge den hjemme i dit eget køkken. Oftest bliver køkkenmaskinerne brugt til at både blande og ælte deje til blandt andet boller eller julekonfekt med, da det bliver tungt for armene hvis der skal laves meget af det. Maskinen er beregnet til at kunne piske, ælte, blende eller røre i meget tunge og tykke masser, og har oftest forskellige typer af kroge med, som kan udskiftes efter behov. F.eks. er det smartere at røre i en væske med et piskeris, i stedet for at bruge en stor dejkrog til dette.

Med en køkkenmaskine får du mere tid til det der betyder noget.

En kraftig køkkenmaskine er, lidt ligesom en god saftpresser, det perfekte værktøj til når du får gæster. Uanset hvem der kommer på besøg, kan du altid bruge maskinen til noget fornuftigt, så det bliver lettere for dig at være vært! Hvis det er en fødselsdag med boller og lagkage, kan den korrekte maskine ælte bolledejen som var det ingen ting, så du har tid til at fokusere på gæsterne eller resten af madlavningen i stedet for. Til aftensmad kan den bruges til at ælte farsen til frikadellerne, så du ikke behøver at mose dejen med fingrene, og derfor kan lave noget andet imens. Skålen som følger med de fleste maskiner kan tages ud af maskinen og bruges i andre sammenhænge, og letter derfor også regnøringen en hel del. Det samme gælder for de værktøjer som følger med maskinerne, herunder kroge, piskeris spartel og mere. Disse værktøjer kan nemlig let pilles af, og kommes i opvaskemaskinen.

Værd at vide når du skal til at købe din første køkkenmaskine.

Når du skal købe en ny køkkenmaskine er der mange ting at overveje. De kommer i mange forskellige størrelser og priser, og har forskellige funktioner, og derfor er det en god ide at læse en test af køkkenmaskine før du beslutter dig for hvad du vil vælge. Hvis du regner med at bruge apparatet til at lave mad til mange mennesker hver gang, er det en god idé at have en maskine med en tilhørende stor skål. Samtidig er det også en god idé hvis maskinen har en høj effekt, så den kan trække værktøjet igennem de store masser af enten dej eller fars. Værktøjet er også vigtig at være opmærksom på. Nogle maskiner henvender sig mest til amatørbagerne, som har brug for diverse dejkroge og sparteler, imens andre henvender sig til de mere generelle brugere. Det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvilket behov man har for maskinen, og i hvilket prisleje det derfor ville være smartest at kigge i. En køkkenmaskine der duer til det hele, koster i dag i omegnen af 2000 kroner for en hel gennemsnitlig model.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *