Senge af høj kvalitet

lækre senge
x753

God søvn er forudsætningen for et godt liv. For ikke nok med, at det giver dig kræfter og overskud til at klare den næste dag, så er det også afgørende for vigtige ting som dit helbred, din indlæringsevne og dit humør. Endvidere har flere studier også vist, at søvnmangel og overvægt er kædet sammen. Personer, der sover under 6 timer om natten, har nemlig et langt højere BMI end gennemsnittet. Derfor er det faktum, at du sover godt altså altafgørende for alle andre aspekter i dit liv. Dette betyder også, at investeringer i din søvn dermed er investeringer med gevinst for din generelle trivsel. Med andre ord kan det betale sig at investere i en rigtig god seng. Kvaliteten af din seng er nemlig alfa omega for, hvor god søvn, som du får om natten.  En anden ting der kan forbedre trivsel, velvære og endda lede til vægttab er meditation. Ja, tro det eller ej, men to gange meditation om dagen kan virkeligt gøre en forskel. Meditation kan dog være svært at lære. Derfor anbefales det at du tager et intensivt forløb, hvor du rigtigt lærer at blive god til meditation – det kan fx. være et meditations retreat på Samsø.

Ikke alle senge er gode for dig

En seng er ikke bare en seng. Den fås nemlig i mange forskellige afskygninger. Det er heller ikke alle senge, der er lige gode for netop dig. Vi kender vist alle at have sovet i en anden seng, end den vi plejer og morgen efter at vågne op med ondt i ryg eller nakke. Omvendt kan man også opleve at sove i en seng, hvor man vågner udhvilet op med følelsen af at have sovet som en drøm. Det er nøjagtig denne følelse man bør have hver eneste morgen. Derfor er det altså værd at være kritisk, når man skal ud at investere i en ny seng, da det som sagt er en investering og ikke bare et køb, da sengevalget har så stor indflydelse på hele din dagligdag.

Lad din vægt have indflydelse på dit valg af seng

Der er mange ting man skal tage højde for, når man skal vælge den rigtige seng. Når man eksempelvis skal vælge fastheden af madrassen, er det altså vigtigt at gøre det ud fra hvor meget du vejer. Vægten kan derved være med til at bestemme hvilke slags fjedre din seng skal have. Fjedre er ikke så lige til, som det umiddelbart lyder. Senge kan fås med Bonell fjedre, Pocket fjedre eller Multipocket fjedre. Bonell fjedre er timeglasformet og er kendt for at være stærke og faste. Pocket fjedre sidder modsat Bonell fjedre, da de er individuelt svejset i en pose med nålefilt. Det har den fordel, at fjedrene kan arbejde hver for sig og sikre bedst mulig fleksibel støtte. Multipocket fjedre adskiller sig kun fra Pocket fjedren ved, at den er mindre i diameteren, hvilket resulterer i flere fjedre pr. kvadratmeter. Denne fjeder er derfor god til dig på mere end 95 kilo, og Pocket fjedren er bedst velegnet til personer under 75 kilo.

Topmadrassen på din seng

Topmadrassen er det sværeste valg, når det kommer til at investere i ny seng. Det skyldes, at topmadrassen, som navnet også antyder, er det øverste lag og dermed også den primære kontaktflade. Det er derfor meget forskelligt, hvad man foretrækker. Der findes generelt to typer af fyld i en topmadras nemlig memory skum og latex. De to adskiller sig fra hinanden, da memory skum er blødt og former sig efter kroppen, hvorimod latex er fastere og mere åndbart. Man må derfor tage op til overvejelse, hvad der egner sig bedst til ens egne individuelle behov.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *