Tætningslister til vinduer og døre

tætningslister til vinduer og døre
x753

Hvad enten man bor i et hus eller i en lejlighed, så ved man godt, at man med tiden bliver nødt til at udbedre nogle ting og sager. Med tiden vil stort set alt jo som bekendt blive lidt mere brugt og gammelt, og i sådanne tilfælde kan man være nødsaget til enten at reparere eller måske endda helt udskifte med nyere ting. Det er dog ikke altid at det er nødvendigt. Hvis f.eks. dine vinduer eller døre er begyndt at give sig lidt, så er der ikke nogen grund til at fare ud og få dem udskiftet med helt nye alternativer. Selv hvis det er begyndt at trække ind igennem sprækkerne, så er der stadig løsninger. Man skal nemlig der blot udskifte ens tætningslister. Så man skal altså have fat i tætningslister til vinduer og døre. De kan købes rigtig mange steder, så det er ikke noget problem at få anskaffet sig nogen.

Der er flere forskellige tætningslister

Nu ligger landet ikke således at der kun er en form for tætningsliste. Der findes faktisk flere forskellige, og man skal derfor være sikker på at man får fat i den man har brug for. Det kommer f.eks. an på hvilken type vindue man har. Det skal man derfor sørge for at undersøge inden man køber. En god ide vil der være at man spørger til råds der hvor man køber tætningslister, da de helt sikkert vil kunne hjælpe en selv hvis man ikke selv har styr på sådanne ting.

Det er vigtigt at ens vinduer og døre er tætte

Det er ikke uvæsentligt hvis man oplever, at ens vinduer eller døre ikke kan holde tæt. Det vil for det første resultere i, at der kommer til at trække i ens hjem, og det kan man som bekendt gå hen og blive syg af. Udover ens sundhed, så er det også være at tage med, at det hurtigt kan gå hen og blive en dyr omgang. Hvis det f.eks. er vinter, så vil der komme en masse kold luft ind hvilket betyder, at ens hjem vil være rigtig kold at være i. I sådanne situationer vil den normale reaktion være, at man skruer op for varmen. Problemet er jo så bare, at meget af den varme, som man betaler for, vil ryge direkte ud hvis f.eks. ens vinduer ikke holder tæt. Det vil altså sige, at ens radiatorer vil arbejde rigtig meget for at gøre det varmt, og vil blive ved med det i et forsøg på at holde varmen. Det kan godt gå hen og blive rigtig dyrt i længden. Man bør derfor sørge for at ens tætningslister til vinduer og døre passer som de skal, og så også sørge for at få dem udskiftet lige så snart man opdager at de ikke længere kan holde tæt. Det kan sagtens betale sig på den lange bane, og så får man også et mere behageligt indeklima.

Man skal også huske at man kan udnytte håndværkerfradraget til noget af arbejdet, så ikke nok med at man sparer penge i længden fordi man ikke skal bruge så meget på varme, så behøver man altså heller ikke betale helt så meget for at få det opsat.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *