Mallorca er stadig favorit destination for mange danskere

x753

En gang for snart mange år siden, blev det populært at tage på charterferie neden til sydens himmelstrøg. Det var man ikke vant til før hen, og at komme til sydeuropa og nyde de dejlige badestrande og det skønne vejr, var slet ikke en drøm folk havde. Ikke før der begyndte at komme billige flybilletter til Mallorca og andre ligende destinationer. Med et spirrede der en hel ny trend til, hvor det pludselig ikke blot var en helt bestemt gruppe af mere velhavende mennesker, som kunne komme på en solferie, men det var også den almindelige arbejdende mand eller kvinde som kunne komme afsted. 70’erne blev dennes type tures første guldalder. Alle valgfartede til øer i middelhavet og kysthoteller rundt om i Spanien. Costa del sol, Mallorca, der var mange forskellige steder man kunne tage hen, og turisthoteller og hele reservater begyndte at spigre op disse steder. Konkurrrencen flyselskaber imellem gjorde det blot billigere og billigere at komme disse steder hen, og man skulle ikke selv arrangere noget. Det hele var planlagt og tilrettelagt fra rejseselskabets side af.

Denne type af ferie har vekslet i popularitet siden da, men ikke detso mindre er der stadig mange mennesker, som stadig styrter afsted mod de selv samme destinationer, som dengang tilbage i de hippe 70’ere. Derfor er der stadig også hård konkurrence imellem rejseselskaberne om at give de bedste oplevelser til de billigste priser. Som med al anden konkurrence, kommer alt dette i sidste ende forbrugeren til gode.

Billige flybilletter til Mallorca har vækket interesse hos de unge

Visse rejsedestinationer har ofte i folkets bevidsthed været forbundet med et ældre publikum. Især steder som Mallorca har blandt unge været forbundet med grissefester og alskens andet levn fra fortiden. Men på grund af nutidens meget billige priser, og selv unges behov for bare at få lov til at slappe af på en solstrand, er der kommet liv i disse steder igen. Også for et yngre turistsegment. Der er decideret steder, hvor man næsten skal være ung for at få lov til at være, og steder som er bygget op omkring unges behov for fest og farver. Det er der nok at finde disse steder.

Selvom priserne er i hård konkurrence og derfor er meget lave, er det altid en god ide at tænke sig om, inden man bare render hen og bestiller den billigeste rejse, man kan finde. Man skal huske på, at man stadig i mange sammenhænge for, hvad man betaler for. Derfor bør man undersøge hvad rejsepakken indeholder. Hvilket hotel skal man bo på? I vore dage med internettet kan man gå online og finde hundredevis af anmeldelser af det pågældende hotel, og udfra det, danne sig et indtryk af, om det er noget man gider at bo på. Det samme gælder alt andet på rejsen, alt fra fly til selve området. Er det en god og ren strand der ligger i nærheden, og er den overrendt af turister i den periode, man skal være der? Dette er gode spørgsmål at undersøge inden man begiver sig ned de moderne grissefester og charterdestinationer.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *