Med en god bil får du en sund ryg

gode bilsæder
x753

Helbredet bør altid være din første prioritet. Livet er langt, og for din egen skyld vil det være super ærgerligt, hvis du skal leve halvdelen af dit liv med rygproblemer. For at opretholde den sunde ryg er der nogle klare retningslinjer, som du bør tage forbehold for, så du ikke skal døje med jævnlige rygsmerter og dermed en mindre livsglæde.

Det kan være svært at vide hvad der helt præcist er bedst for netop dit helbred. Kroppen er unik, og selvom du følger de generelle retningslinjer kan du ende med alligevel at have smerter i kroppens led. For at få overblik over hvad du kan gøre for at undgå de mange ubehageligheder, kan det være fornuftigt, at søge rådgivning hos en fagmand. De bedste på området er uddannede fysioterapeuter. For mere information kan du kigge her.

Gode råd kan være dyre, men de behøves bestemt ikke at være det. Kontakt din fysioterapeut, da han/hun ved bedst. Gamle familieråd kan virke fornuftige i situationen, men hvis du belaster ryggen forkert, kan du ende med at forværre situationen ydermere, og før du ved det er skaden uopretteligt. Din fysioterapeut tilbyder både forebyggende og udredende behandling. Således kan du både kontakte din fysioterapeut når skaden er sket, og hvis du er fornuftig allerede før skaden endnu er hændt.

Forebyg rygproblemer i hverdagen

Ryggen er en af de mest sårbare områder af kroppen. Mange af dagligdagens fysiske udfoldelser påvirker ryggen, og hvis man ikke tager hensyn til den hårde belastning ryggen udsættes for, kan man ende med at få varige smerter. En af de forhold, som for mange påvirker ryggen hver dag, er den tid du sidder i bilen. Mens du sidder i bilen belastes ryggen uden du overhovedet bemærker det. Det er derfor vigtigt, at du på forhånd har afhjulpet situationen således, at du ikke ødelægger ryggen.

Mange bilproducenter tager i dag hensyn til ryggens helbred. Ved at udforme bilsæderne så du belaster ryggen mindst muligt, kan du uden bekymringer sætte dig ind i bilen uden at være bekymret om din rygs tilstand. Med udgangspunkt i at gøre siddestillingen behagelig og undgå de mange spændinger, som du foretager når du ikke sidder behageligt, er bilsæderne sammensat således, at du kan sidde i bilen i længere perioder uden at få ubehageligheder i ryggen. For bedre kendskab til biler der har de bedste bilsæder så læs mere.

Det kan ofte være fornuftigt at konsultere med din fysioterapeut, hvis du ønsker den absolut bedste behandling af din ryg. I alle situationer ved disse fagfolk præcist hvordan du på bedst mulig måde kan forlænge dit gode helbered. Gennem uddannelse og erfaring, har du opbygget et kendskab til kroppens funktioner og hvorledes de påvirkes af dagligdagens slitage. Foruden de generelle forbehold kan de faglærte fysioterapeuter rådgive dig til, hvorledes du ydermere kan forbedre kroppens fleksibilitet og ydeevne gennem daglige øvelser, og hvilke stillinger du skal sidde i når du fx arbejder.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *