Erhvervslivet spiller stor rolle i forhold til arbejdsløshed

arbejdsløshed - godt man har a-kasse
x753

Ønsker du at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen, så er det meget vigtigt, at der eksisterer et erhvervsliv, der er i stand til at ansætte dig. For det rent faktisk bliver muligt, spiller mange forskellige faktorer ind, og mange af dem helt afgørende, hvis det skal blive en succes. Eksisterer der vækst i en virksomheds branche, åbner det automatisk døren for flere ansatte, i takt med at ordrene må forventes at rulle ind på stribe. Det vil være godt nyt for arbejdsløse, der med de rette kvalifikationer, vil være i stand til at søge de nye stillinger, og dermed komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Arbejdsløshed er et politisk spørgsmål, med mange facetter

Der er ikke nogen simpel og overskuelig guide til at mindske arbejdsløsheden. Dens eksistens og størrelse, er nemlig afhængig af den økonomiske situation, som et land står i. Analyserer man på situationen, vil man få et billede af, hvilke tiltag der er behov for, hvis arbejdsløsheden skal falde igen. Derfor kan forholdene som arbejdsløs, være vidt forskellige fra år til år, hvis den økonomiske situation har ændret sig markant. Politikerne forsøger hele tiden, at følge med i dette, så de kan søsætte nye projekter, der skal gøre arbejdsløsheden til et mindre problem på den politiske dagsorden. Desværre er der mange meninger i politik, og partierne er ikke altid enige om, hvor vidt den ene løsning er bedre end den anden, eller der simpelthen ikke er nogle af dem, som forventes at påvirke situationen i den rigtige retning.

Politiske slåskamp kan ikke mærkes direkte på livet som arbejdsløs

Selvom politikerne måske er uenige, er det ikke noget du direkte vil kunne mærke på dit liv som arbejdsløs. Når du kommer i situationen, vil du forholde dig til de muligheder du har, og ikke dem du ikke har. Dermed flyttes fokus på det vigtigste, og med en a-kasse og lokalt jobcenter, er der masser af hjælp at hente. A-kassen har nemlig kontakten til et stort netværk af virksomheder, der måske kunne stå og mangle lige dig. Derfor skal man endelig udnytte den mulighed, og få sig slået ned i det miljø, så man er klar, hvis drømmejobbet skulle tikke ind på listen. Har du ikke en a-kasse endnu så skal du skynde dig at få én – man skal nemlig være a-kasse medlem i noget tid før man kan få alle fordelene. Så gå ind på https://akassefinder.dk og find den a-kasse der passer bedst til dine behov.

Politikerne kan til gengæld påvirke den listes længde, da de gennem deres indsats i folketinget, kan vedtage love og forslag, der gør erhvervslivets muligheder for ekspansion, betydelig mere attraktive. Denne attraktivitet er til gengæld vigtig, hvis du skulle blive arbejdsløs. Den åbner nemlig dørene for flere ansatte i virksomhederne omkring dig, og hvis du vil flytte for det, på sin vis i hele landet. Kan du noget helt specielt, eller har du nogle erfaringer fra tidligere, kan det jo være netop lige det de står og mangler. Ved hjælp fra folketingets forslag, medvirker de til at skabe muligheden for, at det netop sker for dig eller andre jobsøgende. I og med du søger minimum 7 jobs om ugen, hvis du er arbejdsløs, bliver du også trænet i jobsamtaler.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *